AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un corte barati oposa la suspende de interede en Caxmir

10 janero 2020

La Corte Suprema de Barat ia demanda ce la governa reconsidera la suspende de servis de interede en la parte barati de Caxmir, en min ca un semana.

La rejion ave ja no asede a la rede tra plu ca 150 dias, la tempo la plu longa de un tal situa en Barat. La governa ia suspende servis de rede, telefoneta e telefon ante sutrae la autonomia partal de Caxmir a 5 agosto.

La corte ia responde a multe solisitas formal defiante la restrinjes.

“La supresa completa de interede debe es considerada par la stato sola como un media estracomun,” la judor ia dise oji en leje la deside, ajuntante ce la asede a la interede es un parte de la direto per libria de parla e espresa garantiada par la constitui.

La grupo de tre judores ia deside ance ce la suspende nonfininte de servis de interede es “nonpermetable” e ce tal restrinjes pote “es mera tempora”.

Alga servis de telefon e telefoneta ia es restorada en otobre, ma la suspende continuante de interede ia descapasi la vive dial, difusores e comersias.

Cuando la governa de la Partito de la Popla Barati ia cansela la autonomia de la rejion, esta ia es controversa, car la autonomia ia forti la relata frajil entre Caxmir e Barat. Barat ia batalia longa un rebela par caxmiris.

Un lege de la eda colonial, nomida Sesion 144, proibinte la asembla de plu ca cuatro persones per preveni disturbas de la bon ordina, es ance reativida en la rejion.

An si la governa ia afirma ce la plu de la rejion es calma, lo ia dise ance ce lo ia pone la restrinjes per preveni violentia.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).