AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Trump es desculpada par la Senato de la SUA

6 febrero 2020

Presidente Donald Trump de la SUA ia es desculpada par la Salon Alta, fininte un atenta parlamental de despone el cual ia divide amarga la pais.

52 de la 100 membros de la Senato (la salon alta de parlamento), cual es controlada par la partito republiciste de Trump, ia vota per remete la acusas ce el ia malusa sua potia, e 53 ia vota ce el ia impedi la parlamento.

En desembre, la partito democrata ia acusa ce Trump ia presa Ucraina a manxa la reputa de un de sua competores posible per la Casa Blanca.

Ante Trump, la pais ia atenta despone sola du presidentes en esta manera: Bill Clinton en 1998, e, en la istoria distante, Andrew Johnson a sento tredes anios ante Clinton. Trump va deveni la presidente acusada prima ci aspira es reelejeda.

En sua vota major a mercurdi, la Salon Alta ia deside no despone la presidente 45 de la Statos Unida su acusas levada par sua negosias con Ucraina. Si lo ia ta condena el par cualce de la du acusas, Trump ia ta debe pasa sua posto a Mike Pence, vispresidente.

Trump ia tuita ce el va parla oji sur la caso. La cuantia de votores esuan ci aproba el ia ateni 49% en esta semana, sua grado la plu bon de sempre.

Mitt Romney de Utah ia es la sola senator republiciste ci ia vota per condena Trump, a la acusa prima. Crasente esperas democrata, du otra republicistes moderada no ia junta se a el per condena la presidente.

En dias resente, alga senatores republiciste ia critica la condui de Trump ma ia dise ce lo no ateni un nivel cual obliga un despone.

Tre senatores democrata sentriste, sur ci la republicistes ia desira ce los va alia se con los, ia vota condenante en loca.

Un majoria de du tris ia es nesesada per despone Trump, e esta ia es sempre un blanco difisil en un salon controlada par sua partito.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).