AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Ses arestas per selulas de tortura en Nederland

8 julio 2020

En Nederland, ses omes es arestada pos la descovre de sete contenadores de transporta, convertida a selulas e salas de tortura.

Los ia es locada en Wouwse Plantage, a sude de Rotterdam, pos cuando la polisia franses ia craci telefones sifrida usada par criminores. La polisia nederlandes ia dise ce la contenadores ia es trovada ante deveni usada, e la vitimes intendeda es aora ascondeda.

En la contenadores on ia trova un seja de dentiste, con coreas e securipolsos. La polisia ia trova ance un construida en Rotterdam cual ia es parente un plu base criminal.

La suspetadas ia es arestada a 22 junio pos un opera franses-nederlandes per infiltra la sistem EncroChat de telefoni sifrida.

La polisia ia intersepi miliones de mesajes, incluinte lo de un de la suspetadas, un om de 40 anios de Den Haag. Investigores ia pote asede sua contatadas par un telefon de EncroChat.

Pos identifia la contenadores prosima a la frontera beljes en april, la polisia ia vijila la rejion e ia trova ce omes labora a los a cuasi cada dia. Cuando la contenadores ia es cuasi finida, la investigores ia deside interveni.

Un video enlinia, postada par la polisia, mostra polisiores ci aresta la suspetadas e entra a la contenadores. La polisia ia trova securipolsos liada a la solos e sofitos de la strutures, cual ia es ance acustical isolida.

En un contenador, on ia descovre vestes de polisia, incluinte parabaletas. Un otra ia conteni sisorones de desrami, bisturis e balaclavas. Du de la suspetadas ia es ance detenida par causa de posese armas.

La arestas es entre 800 fada tra Europa pos la intersepi e desifri de mesajes EncroChat.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).