AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Senegal vole move nitrato de amonio a via de Dakar

22 agosto 2020

En Senegal, ofisiores dise ce los ia solisita ce on prende a via de Dakar, la capital, 2700 tones de la cimical cual ia causa resente un esplode jigante en Beirut.

La cuantia de nitrato de amonio en la porto de Dakar es cuasi tan multe como ia es en la capital de Lubnan, e la porto es denova prosima a distritos abital.

Ofisiores de la porto dise ce la cimical parteni a un consinia de 3050 tones destinada per Mali, la pais visina a la este, a do 350 tones ia es ja transportada.

La governa dise ce la posesor de la consinia desira conserva la cimical en un beneria a Diamniadio, a sirca tredes cilometres de Dakar.

Ma la ministro per la ambiente ancora no ia aproba esta solisita, indicante ce la beneria no ia sasia tota la constrinjes nesesada, incluinte la fa de un studia sur la efetos ambiental e sosial.

Un ofisior de la ministreria ia clari ce on ia demanda ce la posesor organiza ce la produida pote es transportada a estra Senegal.

On no sabe ci la posesor es e per cual intende el/los va usa lo en Mali. Plu, la ofisiores de la porto no ia revela la data cuando la carga ia ariva a la porto.

La move de la consinia a Mali va es defiante par causa de la nonsertia political pos la colpa militar resente ala cual ia suverti presidente Ibrahim Boubacar Keita.

La esplode a 4 agosto ia ruina la sentro de Beirut, matante plu ca 200 persones e danante construidas tra la site.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).