AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Pinterest paia $22,5 milion pos discrimina de jenero

15 desembre 2020

Pinterest, compania de rede sosial, ia acorda paia $22,5 milion per salda alegas sur discrimina de jenero.

La alegas ia es fada par Françoise Brougher, la ofisior xef de operas a la compania. La paia es la plu grande de sua tipo cual on ia anunsia publica.

La compania de comparti fotos, conoseda per sua multe usores fema, ia dise ce la compensa parteni a un labora plu larga per “boni sua cultur”. La caso ia aveni entre otra criticas par empleadas pasada fema negra.

En la litiga, inisiada en agosto, Brougher ia acusa Pinterest de esclui el de consentas pos cuando el ia presa per paia egal. Ultima, Pinterest ia desemplea el cuando el ia cexa sur comentas sesiste par un colaboror.

Sua acusa ia dise ce esta ia “solidi la ambiente nonbonveninte de Pinterest per femes e minorias”.

Brougher, ci ave 55 anios, ia labora a Pinterest de marto 2018 asta sua desemplea en april 2020. El ia supravide un ecipo de sirca mil persones.

En un declara pos la deside, el ia dise ce el bonveni “la pasos sinifiante cual Pinterest ia fa per boni sua ambiente de labora” e ce el “es corajida ce Pinterest es dedicada a construi un cultur cual permete tota empleadas a senti incluida e suportada”.

La compania e Brougher ia dise ce sirca $2,5 milion de la compensa va es donada a organizas cual labora per avansa femes e minorias en la industria tecnolojial.

“Pinterest reconose la importa de promove un ambiente de labora cual es diversa, justa e incluinte, e va continua sua atas per boni sua cultur,” la compania ia declara.

Cuando Brougher ia publici sua alegas, alga empleadas de Pinterest ia greve en responde a la acusas, como ance en responde a alegas de discrimina par du empleadas negra pasada de la compania. Empleadas ia crea ance un solisita formal per esije cambias.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).