AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Nasiones asian fronti aora la coronavirus importada

19 marto 2020

Corea Sude, Xina e Singapor es entre la paises en Asia cual fronti aora un onda du de coronavirus, car persones importa lo de estra la paises.

Xina, do la virus ia emerji inisial, ia indica ce lo ia esperia no casos nova interna ier, a la dia prima pos la comensa de la maladia. Esta es un paso importante. Ma lo ia reporta 34 casos nova en persones ci ia reveni resente a Xina.

Singapor ia reporta 47 casos nova, de cual 33 ia es importada, e 30 ia es importada par abitores reveninte a la pais.

Corea Sude ia esperia oji un crese de casos nova, con 152 reportas, ma lo no es clar cuanto ia es importada. Un grupo nova de casos ala es sentrida a un cureria de persones vea en Daegu, do 74 pasientes ia fa un proba positiva.

Japan ia reporta tre casos nova ier. Ma Hokkaido, la rejion japanes la plu afetada con 154 casos, sutrae la state de crise cual esiste ja de la tarda de febrero, car ofisiores dise ce la sperde de la virus en acel rejion pare es fininte.

Ofisiores en Hokkaido recomenda ce persones resta cauta e no sorti de casa, ma dise ce on ia ave “no aumenta de pasientes infetada cual ia causa la colasa de la ambiente medical”.

La Comision Nasional per Sania en Xina ia dise ce on ave no casos en Wuhan, la site do la virus ia apare prima e cual on ia clui sever en la parte plu temprana de esta anio.

3245 persones ia mori par la maladia en Xina, ma on fa demandas sur la fidablia de alga de la datos.

Tota cuatro paises ia mostra ja susedes en controla sua casos interna, ma on ave ansia ce casos cresente en alga paises risca desfa esta.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).