AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La presidente de Bolivia sede sua posiblia de reeleje

18 setembre 2020

Jeanine Áñez, la presidente tempora de Bolivia, ia abandona sua aspira en la eleje presidental cual va aveni a 18 otobre. El ia dise ce el no vole divide la votas e vide tal la reveni a potia de la partito sosialiste MAS de Evo Morales, presidente pasada.

La aspiror de MAS, Luis Arce, vinse ja en la sondas de opina, e Áñez ia ocupa la loca cuatro.

Áñez ia es induida en la anio pasada pos la resinia de Morales, ci ia parti alora de la pais entre alegas de froda elejal. Morales, ci abita presente en Arjentina, ia dise plu tarda ce el ia es espulsada en modo obligada par la polisia e la militar.

Morales ia servi como presidente bolivian tra cuasi 14 anios, de 2006 a 2019, pos gania tre elejes en serie.

En un mesaje video, Áñez ia dise: “Oji me pone a lado mea aspira de la presidentia de Bolivia, per benefica la democratia.”

El ia esplica ce el ia deside abandona la corsa par causa de “la risca ce la vota va es divideda entre aspirores variosa, e ce la resulta de acel divide va es ce MAS fini vinsente”.

“Si nos no uni, Morales va reveni. Si nos no uni, la democratia perde,” el ia ajunta, sin revela cual aspiror el va suporta aora.

Un sonda, publicida en la plu temprana de esta semana, ia sujesta ce Luis Arce es capas de vinse en la ronda prima de la eleje.

La gida par Áñez ia es controversa de la comensa. La suportores de Morales dise ce Áñez ia deveni presidente pos la despone de Morales par un colpa militar, e ce Morales ave la direto de continua como la presidente.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).