AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La parlamento italian vota per litiga Salvini

13 febrero 2020

La Senato de Italia ia vota per permete ce on litiga Matteo Salvini, un xef de la destra estrema, su acusas de deteni migrores a mar.

On acusa ce Salvini, ci ia servi la pais como sua ministro de internas a ante, ia deteni 116 persones en un barco prosima a Sisilia per cuasi un semana en agosto 2019, en modo nonlegal.

A mercurdi, un majoria de senatores ia vota ce la litiga de la xef de la Alia antimigral pote prosede.

Salvini ia dise a multe veses ce el desira apare en corte. El ia informa la Senato ce el vole “informa la mundo” ce sua politica sur migrores “ia salva deses de miles de vives”.

“Me es asoluta calma e orgulosa de lo cual me ia fa,” el ia dise plu tarda. “E me va fa denova lo direta cuando me reveni a governa.”

Senatores de sua partito Alia ia sorti de la salon en loca de partisipa en la vota ier.

Su leges italian, ministros ave imunia parlamental per atas fada cuando los ia es en sua posto. Ma en la mense pasada, un comite ia vota per sutrae la imunia de Salvini, lasante la deside final a la Senato, la Salon Alta de parlamento, cual ia favore la sutrae de imunia par 152 votas contra 76.

Pos la anunsia de la conta, Salvini ia compara se a Donald Trump, ci ia es litigada en desembre e ia acusa sua oposores de usa la cortes per sumina sua susede elejal.

“Me, como Trump?” el ia scrive en Twitter. “El ave alga plu biliones e alga plu anios, ma lo es un mal abitua peti de la sinistra, sirculinte en la mundo, ce on atenta vinse par modos judal.”

Si on ta litiga susedosa el, Salvini ta es punida par asta 15 anios en prison.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).