AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La dana pos un trematera potiosa en Turcia

2 novembre 2020

Ecipos salvante en Izmir, site de porto turces, continua xerca survivores de un trematera potiosa a venerdi.

La cuantia de persones mor ia ateni 64 a la min: 62 en Turcia, e du sur la isola elinica Samos. Deses de persones manca ancora.

On ia tira un om de 70 anios de su la detrito de un construida en Izmir, do el ia es trapida tra 33 oras. La ministro de sania ia visita el en ospital.

La trema ia causa tsunamis cual ia colpa rejiones costal e isolas en ambos paises. Plu ca 900 persones ia es ferida, an si la plu es aora relasada de ospitales. Oto persones es en cura intensa.

Aidores ia distribui comedas entre la survivores e ia erije miles de tendas per los ci no pote revade a sua casas. On va destrui 26 construidas danada.

La trematera ia aveni a 14 cilometres de la vila Karlovasi sur Samos a 13:51 de ora local a venerdi. Lo ia es sensada en locas tan distante como Atina e Istanbul.

La plu de la dana ia aveni en Izmir, a la costa ejean de Turcia, do multe persones ia core a la stradas en teme e panica.

On ia reporta inondas en Izmir pos la leva de la mar. Un person ia mori cuando sua seja rolante ia es malversada par acua levante.

Izmir es la site la plu grande de Turcia, con cuasi tre milion abitores. Turcia e Elas es situada sur falias, e tremateras es comun.

Sur Samos, du adolesentes ia es matada par un mur colasante. Oto persones ia es ferida sur la isola, do sirca 45 mil persones abita. Un tsunami ia inonda la porto, e alga construidas ia es danada.

Kyriakos Mitsotakis, ministro xef de Elas, ia ofre sua compatia a Recep Tayyip Erdoğan, presidente de Turcia: “An con nosa diferes, esta es un tempo cuando nosa persones debe sta juntada,” el ia tuita.

En responde, Erdoğan ia tuita: “Turcia ance es sempre preparada per aida Elas a remedia sua feris. Ce du visinas mostra unia en tempos difisil es plu valuosa ca multe cosas en la vive.”

La relatas entre Elas e Turcia ia es spesial tensada en menses resente par un disputa sur la controla de acuas teritorial en la Mediteraneo e la recursos a su.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).