AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La custa de asiones colasa par causas diversa

22 setembre 2020

Asionerias en Asia ia sufri oji de la efetos ladal de investores en la SUA e la Rena Unida ci es ansiosa sur la crese de casos de coronavirus.

La cades la plu grande ia es rejistrada en Australia, do la valua de asiones ia ateni sua minima de tre menses. Ma asiones ia tufa ance tra Corea Sude, Hongkong e Xina. Japan ia es cluida per un festa publica.

Investores es ance disturbada par esperas palinte sur la posible de plu suporta finansial per la economia esuan.

Ier, asionerias en la SUA e la Rena Unida ia sufri perdes major entre temes ce la crese renovida de casos de COVID-19 va dana la futur de la economia. Plu ca 50 bilion paundes ia es sutraeda de la valua de asiones brites, e colasas simil ia aveni en asionerias en Europa e la SUA.

La senti negativa ia estende a Asia, cual ia es resente la foca de otimisme sur la recovre economial continuante en Xina.

Asiones australian ia es tirada a sua nivel la plu basa de pos la media de junio, presada par sua asiones de mina e enerjia. Du companias major de mina ia tufa par sirca 2%.

Un plu fator complicante es la risca cual investores senti en relata con la eleje presidental en la SUA. La debate prima va aveni a martedi de la semana veninte.

Plu, en Europa, asiones de bancos ia es afetada par alegas sur blanci de mone cual ia apare en documentos esposada.

HSBC, la banco a la sentro de la scandal, ia esperia un cade de la custa de sua asiones par 5,3% en London, ma la revelas ia tira la campo intera a su, con ce otra bancos grande ia tufa en proportio simil.

La asiones de HSBC ia ateni sua punto la plu basa de 25 anios. Oji los ia continua afonda en Hongkong, perdente 3 plu persentos de sua valua.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).