AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Hadjis internasional es proibida en esta anio

23 junio 2020

Arabia Saudi ia proibi visitores internasional de fa la hadj, la peregrina muslim, en esta anio, per aida controla la coronavirus. Sola un cuantia multe limitada de persones ci abita ancora en la rena va pote partisipa.

On estima ce du milion persones ia ta visita Maca e Medina en esta estate per la asembla anial. Ma on ia teme ce la hadj va es cisa intera canselada.

En tempo normal, esta peregrina es un de la momentos la plu importante en la calendario relijial muslim. Ma sola sitadanes de paises tra la mundo ci abita ja en Arabia Saudi va es permeteda a es presente en esta anio.

La autoriosas dise ce esta es sua sola modo de pote crea un scema de distanti sosial cual va manteni la securia de la popla.

Arabia Saudi ia rejistra 161 mil casos de la infeta e 1307 moris. Lo ia sutrae sua regulas de enclui nasional sola en la finisemana pasada.

Ce on fa la peregina a minima un ves es un de la sinco colonas de Islam, la sinco obligas cual cada muslim debe reali, si el es en bon sania e pote tolera la custa, per ave un vive bon e seria.

Peregrinores asembla en Maca per sta ante la strutur nomida la Kaaba, lodante Dio en junta. On fa ala ance otra atas de adora, renovinte sua senti de razona per esiste.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).